Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 115 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 115 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Kan ministeren oplyse om, forældreansvarsloven giver forældre, der har fælles forældremyndighed, men som ikke er bopælsforældre, mulighed for at få udleveret notater, indkaldelser og lignende fra f.eks. skoler og børnehaver, der vedrører deres børn, og kan ministeren oplyse, om den pågældende skole, børnehave osv. er forpligtet til at udlevere disse dokumenter, såfremt borgeren er vurderet egnet, og har del i den fælles forældremyndighed?”

 

Svar:

 

Har forældrene fælles forældremyndighed, er der ingen forskel på forældrenes adgang til at få udleveret dokumenter om barnets forhold fra myndigheder, institutioner m.v. En forælder, der har del i den fælles forældremyndighed, men som ikke er bopælsforælder, har således ret til at få udleveret de samme dokumenter vedrørende barnet, som den forælder, der har barnet boende.

 

Dette betyder, at barnets skole, børneinstitution m.v. har pligt til – med de begrænsninger, der eventuelt måtte følge af reglerne om tavshedspligt m.v. – at udlevere dokumenter vedrørende barnet til begge forældre, hvis der er fælles forældremyndighed.

 

I øvrigt kan det oplyses, at det fremgår af forældreansvarslovens § 23, stk. 1, at også en forælder, der ikke har del i forældremyndigheden, har ret til at få udleveret dokumenter om barnets forhold, hvis disse findes på skoler og i børneinstitutioner.