Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1121 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 1121 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes fremsende en skriftlig orientering i forlængelse af det møde, som er omtalt i ministerens svar på REU alm. del - spørgsmål 756, mellem Familiestyrelsen, Børn Vilkår, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) og mødrehjælpen.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at Familiestyrelsen afholdt møde med Børns Vilkår, Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) og Mødrehjælpen den 23. juni 2008. Der vedlægges kopi af referatet.

 

I den senere tid har der været en betydelig offentlig omtale og debat om den nye forældreansvarslov, herunder om nogle af de spørgsmål, der er nævnt i det vedlagte referat med bilag.

 

Jeg finder i den forbindelse, at der kan være anledning til, at jeg indkalder medlemmerne af udvalget til et møde med henblik på, at jeg og repræsentanter for Familiestyrelsen kan redegøre nærmere for de spørgsmål om den nye forældreansvarslov, som har været rejst i den offentlige debat, herunder om der i den anledning eventuelt kan være behov for initiativer på området.

 

Justitsministeriet vil derfor inden for kort tid indbyde til sådant møde.