Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 112 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 112 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren redegøre for behandlingen af Rasmus Jarlovs anmeldelse af Asmaa Abdol-Hamid i anledning af dennes udtalelser omkring angreb på danske soldater, herunder oplyse om sagens nuværende status?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Fyns Politi har oplyst, at Rasmus Jarlov den 27. juli 2007 indgav anmeldelse til politiet mod Asmaa Abdol-Hamid for overtrædelse af straffelovens § 100, stk. 1, ved at have tilskyndet til væbnet kamp mod danske militære styrker. Anmeldelsen blev behandlet sammen med fire andre anmeldelser vedrørende samme problemstilling.

 

Den 24. oktober 2007 traf Fyns Politi i medfør af retsplejelovens § 749, stk. 1, afgørelse om ikke at indlede efterforskning i sagen. Begrundelsen for afgørelsen var, at der efter politiets opfattelse ikke er en rimelig formodning om, at der er begået et strafbart forhold, som forfølges af det offentlige. Det fremgår af afgørelsen, at Fyns Politi - udover den nævnte anmeldelse for overtrædelse af straffelovens § 100, stk. 1 - har vurderet, om de af Asmaa Abdol-Hamid fremsatte udtalelser kunne udgøre en overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 2, eller § 266 a.

 

Afgørelsen blev sendt til alle anmeldere på de i anmeldelsen opgivne adresser og i øvrigt udleveret til pressen i vedlagte anonymiserede udgave.

 

Fyns Politi har oplyst, at afgørelsen ikke ses at være pÃ¥klaget til Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland. Klagefristen pÃ¥ fire uger er pÃ¥ nuværende tidspunkt udløbet.”Â