Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1119 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 1119 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvad konsekvenserne vil være for det danske data- og personbeskyttelsesniveau, hvis anbefalingerne fra den såkaldte ”Future Group” følges?”

 

Svar:

 

Som omtalt i besvarelsen af spørgsmål nr. 1124 fra Folketingets Retsudvalg blev der fra dansk side i forbindelse med drøftelserne af rapporterne fra de to Future Groups generelt givet udtryk for, at den danske holdning til det nye arbejdsprogram, som fra 2010 skal afløse Haag-programmet, først vil blive lagt fast, når Kommissionen har afgivet dens meddelelse herom.

 

På bl.a. den baggrund finder Justitsministeriet ikke anledning til at udtale sig nærmere om de enkelte forslag i rapporterne.

 

Det bemærkes i øvrigt, at det efter Justitsministeriets opfattelse i alle tilfælde ikke vil være muligt nærmere at redegøre for, hvilke konsekvenser anbefalingerne i de to rapporter vil have for det danske data- og personbeskyttelsesniveau. En sådan nærmere redegørelse ville således afhænge af navnlig udformningen af de konkret forslag til retsakter, som ville skulle udmønte anbefalingerne.