Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1118 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1118 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes redegøre for, om politiindsatsen på Christiania i dag er væsentligt reduceret i forhold til for henholdsvis fire, tre, to og et år siden, eller om der er tale om en nogenlunde uændret indsats.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Københavns Politi har oplyst, at det fortsat er den strategiske hensigt at dæmpe hashhandlen på Christiania og dermed søge aktiviteten fra de organiserede hashhandlere begrænset mest muligt.

 

Det er ligeledes fortsat Københavns Politis opfattelse, at stærke kræfter fra miljøet søger at holde liv i et marked på stedet, og der reageres meget voldsomt over for politiet, når der foretages kontrol på Christiania.

 

Københavns Politi fortsætter derfor med regelmæssig og rutinemæssig indsats, særligt rettet mod hashhandlen i området omkring Pusherstreet.

 

Indsatsen tilpasses de øvrige politiopgaver, og tyngden af indsatsen afhænger derfor af de øvrige opgaver i politikredsen.”

 

Der kan i øvrigt henvises til besvarelserne af henholdsvis 8. maj 2008 og 30. juni 2008 af spørgsmål nr. 412-415 og 712-714 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg.