Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1110 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 9. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1110 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes redegøre for, om politiet eller PET kan be- eller afkræfte oplysninger om, at der den 11. august 2008 i ungdomshuset på Dortheavej befandt sig 200 køllebevæbnede autonome eller om der i øvrigt var tale om bevæbnede personer og vil ministeren i bekræftende fald redegøre for, hvad politiet foretog sig i den forbindelse?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Københavns Politi har oplyst, at Konservativ Ungdom forud for den 11. august 2008 over for politiet oplyste, at de ville deltage i det såkaldte mandagsmøde i ungdomshuset på Dortheavej 61-63 i København. Konservativ Ungdom havde samtidig antydet, at de var bekymrede for deres sikkerhed i forbindelse med mødet.

 

På denne baggrund blev det undersøgt, om der var grundlag for at antage, at de autonome fra ungdomshuset ville forhindre deltagelse i mødet fra Konservativ Ungdom med voldelige eller andre midler. Dette viste sig ikke at være tilfældet.

 

Den 11. august 2008 om eftermiddagen rettede Venstres Ungdom henvendelse til politiet, idet det forlød, at de autonome var klar med 400 bevæbnede personer. Uanset hverken Konservativ Ungdom eller Venstres Ungdom deltog i mandagsmødet, foretog politiet tilsyn i området, hvor alt var roligt, og intet unormalt blev observeret.

 

Københavns Politi kan derfor ikke bekræfte, at der skulle have befundet sig 200 personer bevæbnede med køller eller andet i eller ved ungdomshuset den omhandlede aften.”