Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 111 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Jens-Christian Bülow

 


Spørgsmål nr. 111 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Det fremgår bl.a. af ministerens svar på spm. 278, 2006-07 (talepapir fra samråd 29/03-07) med henvisning til, at den tyske landsrets afgørelse vedrørende udlevering af Søren Kam for drabet på redaktør Clemmensen er endelig, at der ikke kan peges på yderligere retlige skridt, som kan tages, med henblik på at få Søren Kam udleveret til strafforfølgning her i landet for den pågældende forbrydelse.

a) Vil ministeren fastholde denne tilkendegivelse i lyset af, at EU´s justitskommissær Franco Frattini har efterlyst en ny og bedre motiveret arrestordre mod Søren Kam samt henvist til eventuelt at anlægge en sag ved EF-Domstolen mod Tyskland for forkert sagsbehandling?
b) Hvorfor har ministeren ikke tidligere overvejet de juridiske muligheder, som Franco Frattini redegør for, når ministeren gentagne gang har sagt, at ministeren synes, at Søren Kam skal retsforfølges for de gerninger, som han er mistænkt for at have begået under 2. verdenskrig, og at Søren Kam skal udleveres til retsforfølgning i Danmark?
c) Vil ministeren snarest muligt tilsende udvalget en redegørelse for de juridiske muligheder, som Franco Frattini har redegjort for, samt oplyse, hvilke initiativer ministeren vil tage i sagen?”

 

 

Svar:

 

Jeg kan henvise til mit brev til Kommissæren for retlige og indre anliggende, Franco Frattini, som er vedlagt min besvarelse af d.d. af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 87 (Alm. del).