Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1108 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 9. september 2008.

 

 

 

 Brian Mikkelsen

/

 Dan Bjerring

 


Spørgsmål nr. 1108 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oversende sit talepapir fra samrådet 4/9-08 om højresvingsulykker, jf. alm. del - samrådsspørgsmål AJ.”

 

Svar:

 

Det talepapir, der dannede grundlag for justitsministerens besvarelse den 4. september 2008 af samrådsspørgsmål AJ (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg, vedlægges.

 

Desuden vedlægges en kopi af det i talepapiret nævnte høringssvar af 20. februar 2007 fra Rigspolitiet, hvoraf det fremgår, at Rigspolitiet ikke kan anbefale, at vigepligten for svingende lastbiler skærpes med et krav om obligatorisk orienteringsstop.

 

Som svar på det under samrådet rejste spørgsmål herom, kan Justitsministeriet endvidere oplyse, at Rigspolitiet og Vejdirektoratet har oplyst, at der ikke foreligger nogen nærmere undersøgelser af, hvilke faktorer, der har spillet en rolle i de højresvingsulykker, der har fundet sted siden Havarikommissionen for Vejtrafikulykker afgav sin rapport i 2006.