Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1092 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 8. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 1092 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvor mange indsatte var der i danske fængsler i 2007, og hvor mange skønnedes at have diagnosen DAMP, ADHD, Asberger eller lignende diagnoser?”

 

Svar:

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at det af Kriminalforsorgens Statistik 2007 fremgår, at der i 2007 blev foretaget i alt 18.102 indsættelser i fængsler, arresthuse og pensioner. Indsættelserne vedrørte 15.723 personer, idet nogle personer blev indsat mere end én gang i løbet af året.  

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har endvidere oplyst, at Kriminalforsorgen ikke centralt registrerer antallet af personer med psykiske problemer, herunder diagnoserne DAMP, ADHD, Asperger eller lignende. I Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse anføres oplysninger vedrørende sundhedsforhold, herunder diagnoser, i den enkelte indsattes pa-tientjournal. En opgørelse af antallet af indsatte med de nævnte diagnoser ville således kræve en manuel gennemgang af alle 15.723 indsattes patientjournaler.