Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1072 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. september 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1072 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvad der er sket i sagen om den 26-årige terrormistænkte tuneser, der ifølge Politiken den 23/8-08 af egen drift tog fly ud af landet, herunder om PET eller Rigspolitiet har advaret det land, som den pågældende er rejst til.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Efter udlændingelovens § 30, stk. 1, skal en udlænding, som ikke (længere) har ret til at opholde sig her i landet, udrejse af landet.

 

Dette var også gældende i forhold til den udlænding, der henvises til i spørgsmålet, og som af udlændingemyndighederne er udvist af Danmark med indrejseforbud gældende for bestandig, fordi vedkommende anses for en fare for statens sikkerhed.

 

Rigspolitiet kan oplyse, at den pågældende udlænding selv planlagde sin frivillige udrejse af landet den 22. august 2008 til et tredjeland, hvor vedkommende lovligt kunne indrejse. Politiet påså, at udrejsen fandt sted.”

 

Det bemærkes i øvrigt, at der ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse kan gives nærmere oplysninger om Politiets Efterretningstjenestes arbejde – herunder hvorvidt tjenesten måtte have været i kontakt med bestemte udenlandske myndigheder.