Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1070 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 1070 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes indhente tal for, hvor mange afsonere der sidder i danske arrester og venter på at komme videre til Statsfængslet Østjylland for at afsone (pr. uge for hele 2008), samt angive ventetiden i dage for de enkelte, jf. at der ugentligt indberettes sådanne tal.”

 

Svar:

 

Direktoratet for Kriminalforsorgen har oplyst, at man ikke er i besiddelse af ugentlige opgørelser over ventetiden for afsonere i arresthusene, der venter på at komme videre til fængslerne.

 

Direktoratet har derfor lavet et udtræk i Kriminalforsorgens It-baserede fangesagssystem, der viser, hvor mange afsonere der på en aktuel dato sidder i arresthusene og venter på at blive overført til Statsfængslet Østjylland. Det fremgår således, at der den 9. september 2008 var i alt 19 afsonere i arresthusene, som ventede på at blive overført til fortsat afsoning i Statsfængslet Østjylland.

 

De 19 afsonere omfatter dels 15 indsatte, der er anmeldt til Statsfængslet Østjylland som nydomfældte, dels 4 indsatte, som midlertidigt er anbragt i et arresthus, mens de venter på at blive overført fra et åbent fængsel til Statsfængslet Østjylland af disciplinære årsager.

 

Ventetiden for de 19 indsatte fremgår af nedenstående tabel. Ventetiden for nydomfældte regnes fra det tidspunkt, hvor den pågældende er anmeldt til en afsoningsinstitution. Ventetiden for indsatte, som af disciplinære årsager er placeret i et arresthus, regnes fra det tidspunkt, hvor den pågældende er omanmeldt til en anden afsoningsinstitution.

 

                     

Antal indsatte

Ventedage

3

1

1

4

1

5

4

6

1

7

1

12

1

19

1

21

1

22

1

23

1

30

1

47

1

74

1

83