Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1069 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 1069 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Mener ministeren, at det er rimeligt, at en 28-årig mand fra Skive, på trods af flere polititilhold, gentagne gange kan opsøge 3 piger med verbale overfald, herunder trusler om at skyde en af pigerne, uden at politiet har mulighed for at gribe ind?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Midt- og Vestjyllands Politi, som bl.a. har oplyst, at kredsen den 22. juli 2008 har meddelt en mand en advarsel om ikke at rette henvendelse til eller på lignende måde forulempe en nærmere bestemt personkreds.

 

Den pågældende mand rettede den 23. juli 2008 på trods af den nævnte advarsel henvendelse til personer, som advarslen vedrører.

 

Det overvejedes i politikredsen at søge den pågældende mand varetægtsfængslet, men man afstod herfra, idet man efter en konkret vurdering af sagen fandt, at der ikke var udsigt til, at domstolene ville varetægtsfængsle den pågældende.

 

Midt- og Vestjyllands Politi har ved anklageskrift af 22. august 2008 rejst tiltale mod manden bl.a. for overtrædelse af de meddelte advarsler. Der er i anklageskriftet nedlagt påstand om fængselsstraf.”

 

Der kan i øvrigt henvises til vedlagte besvarelse af spørgsmål nr. S 2246 vedrørende sanktionerne for overtrædelse af tilhold mv.