Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1064, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 29. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 1064 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Hvilke oplysninger kan ministeren give om antallet af formodede væbnede grupperinger på de respektive ekstreme politiske fløje, herunder disses personantal og organisering m.v.?”

 

Svar:

 

Som det fremgår af Politiets Efterretningstjenestes årsberetning 2006-2007, der blev offentliggjort den 20. august 2008, har efterretningstjenesten konstateret, at der i de senere år har været stadig flere konfrontationer mellem personer og grupperinger fra henholdsvis det højre- og det venstreekstremistiske miljø i Danmark. Politiets Efterretningstjeneste har i den forbindelse konstateret, at man i disse miljøer i øjeblikket forsøger at anskaffe våben som led i den gensidige voldsudøvelse.

 

Jeg kan ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse komme nærmere ind på Politiets Efterretningstjenestes arbejde, herunder de mere specifikke oplysninger vedrørende de højre- og venstreekstremistiske miljøer i Danmark som ligger til grund for efterretningstjenestens vurdering i årsberetningen.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til vedlagte besvarelse af 1. september 2008 af spørgsmÃ¥l nr. S 2309 fra medlem af Folketinget Per Clausen (EL).