Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1062 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1062 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvad kan ministeren oplyse om den kriminelle bande AK81, herunder hvilke medlemmer gruppen består af?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Rigspolitiet kan overordnet om AK-81 oplyse, at gruppen blev etableret i 2007 som en støttefunktion til Hells Angels, der således har søgt at styrke sin magtposition i relation til bl.a. kampen om markedsandele på narkotikamarkedet, herunder særligt hashmarkedet. Gruppen består af ca. 100 unge mænd, der for de flestes vedkommende er i alderen 18-25 år. De fleste er kendt for voldskriminalitet samt overtrædelser af våbenlovgivningen.

 

Medlemmerne af AK-81 styres af ledende medlemmer af Hells Angels, og de holder til i Hells Angels’ klubhuse. Medlemmerne fungerer som ”bodyguards” for medlemmerne af Hells Angels og som en art ”soldater” i forbindelse med konfrontationer mod personer fra andre kriminelle grupperinger.

 

Rigspolitiet vil i begyndelsen af 2009 udarbejde en statusrapport for 2008 vedrørende indsatsen mod bande- og rockerkriminalitet, som bl.a. vil komme til at indeholde oplysninger om AK-81.”

 

Justitsministeriet vil sende den omtalte statusrapport til Folketingets Retsudvalgs orientering, når den foreligger.