Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1060 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1060 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Vil ministeren, under henvisning til indslag om terrorsagen på Glasvej i Nyhederne i TV2 den 15/8-08, kl. 19.00, redegøre for den tredje sigtede "SU"s rolle i sagen, herunder PET's forsøg på at hverve ham som meddeler, samt om politiet på det tidspunkt allerede havde beviser for, at han var terrorist?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Jeg kan for sÃ¥ vidt angÃ¥r SU’s rolle i ”Glasvej-sagen” oplyse, at han er tiltalt for for­søg pÃ¥ overtrædelse af straffelovens § 114, stk. 1, nr. 3, ved gennem kommunikation over internettet med en anden person at have opfordret til frihedsberøvelse af danske statsborgere i udlandet med henblik pÃ¥ at tvinge danske offentlige myndigheder til enten at løslade eller undlade at strafforfølge de to andre personer, der er rejst tiltale mod i ”Glasvej-sagen”.

 

Hovedforhandling i sagen mod SU er berammet til begyndelse den 11. november 2008. Det kan i øvrigt oplyses, at SU er indkaldt som vidne i den verserende straffesag mod de to øvrige tiltalte i ”Glasvej-sagen”.”

 

Som det fremgår, verserer der for tiden en straffesag mod den pågældende, og jeg finder det derfor af principielle grunde rigtigst ikke at udtale mig nærmere om sagen.