Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1043 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 1043 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”På hvilken måde medgik politikredsenes geografi i beregningen af antal årsværk/kreds i politireformen, jf. at der i nogle kredse må køres temmelig langt til detention eller byret?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmodet Rigspolitiet om en udtalelse, der har oplyst følgende:

 

”Fordelingen af lønbevillingen mellem politikredsene er sket på baggrund af en række forskellige parametre. Således indgår bl.a. befolkningstallet og kriminalitetsniveauet samt befolkningssammensætningen som vigtige fordelingskriterier. Hertil kommer, at der ved fordelingen er taget hensyn til de særlige forhold for kredsene i og omkring København, grænsepolitikredsene og endelig til de geografiske forhold, idet der er givet et tillæg til politikredse med mange større stationer, hvilket har medført en mertildeling særligt til de geografisk store kredse.”

Â