Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1042 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 21. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 1042 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Når det tidligere i forbindelse med politireformen er oplyst, at der går 100 årsværk til transport, vil ministeren så oplyse, hvordan de fordeler sig på forskellige typer at transport, f.eks. anklagemyndighed, transport til detentioner mv., idet der ønskes en oversigt over transport fordelt på typer, men også på de forskellige kredse, og en beregning over, hvordan de 100 årsværk er fremkommet?"

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Politiet foretager ikke en løbende registrering af det personaleforbrug, som politiet anvender til transport af personer, som ikke er ansat i politiet.

 

Rigspolitiet lavede i 2003 en undersøgelse om politiets transportopgaver, som sammenfattende kan opdeles i følgende grupper:

·        transport af personer til og fra politiets lokaliteter

·        transport af personer til og fra andre lokaliteter som f.eks. fængselsinstitutioner, ungdomsinstitutioner, asylcentre og pensioner mv.

·        transport af personer til og fra domstolene (varetægtsfængslinger, fogedforretninger mv.)

 

Den omtalte transportundersøgelse viste, at omkring 60% af transporterne vedrørte forskellige former for transporter af arrestanter. Undersøgelsen viste også, at omkring 80% af transporterne foregik i dagtimerne. Endelig viste undersøgelsen, at politiet samlet set anvendte i underkanten af 100 årsværk til løsningen af samtlige transportopgaver.

 

I forbindelse med forberedelsen af politireformloven gav Rigspolitiet udtryk for, at man med en samtidig gennemførelse af retskredsreformforslaget med færre byretter ikke kunne udelukke, at der eventuelt ville ske en øgning af politiets personaleforbrug til løsning af transportopgaverne til og fra domstolene. Det var Rigspolitiets opfattelse, at et øget ressourceforbrug ikke ville være af et omfang, som mærkbart ville påvirke politiets samlede opgavevaretagelse.

 

Det er fortsat Rigspolitiets vurdering.

 

Idet politiet som nævnt ikke foretager registreringer af personaleforbruget til persontransportopgaver, er det ikke muligt mere præcist at oplyse, hvor stort personaleforbrug de enkelte politikredse anvender til løsningen af denne opgave.

 

Rigspolitiet og politikredsene har fortsat fokus pÃ¥ at begrænse personaleforbruget pÃ¥ dette omrÃ¥de.”Â