Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1035 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 1035 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Ministeren bedes oplyse, evt. med et skøn, hvor mange af de personer, der har fået bøder for besiddelse af stoffer til eget brug, der er på kontanthjælp.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigsadvokaten, der har oplyst følgende:

 

”Jeg har til brug for min udtalelse indhentet en udtalelse fra Københavns Politi og skal herefter, idet jeg i øvrigt kan henvise til det, der er anført i min udtalelse til brug for besvarelse af spørgsmål nr. 839 fra Folketingets Retsudvalg, udtale følgende:

 

Københavns Politi har oplyst, at det ikke er muligt – ej heller ved et skøn – at angive, hvor mange af de personer, der har fået bøder for be­siddelse af euforiserende stoffer, der er på kontanthjælp.

 

Det er i den forbindelse væ­sentligt at være opmærksom på, at den omstændighed, at en person, der er i besiddelse af euforiserende stoffer, er på kontanthjælp, ikke i sig selv er tilstrækkeligt til, at sagen kan afgøres med en advarsel. Der henvises i den forbin­delse nærmere til besvarelsen af spørgsmål nr. 839.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af Rigsadvokaten.