Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1029 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 1029 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”Er det korrekt, at politiet i Syd- og Sønderjylland på grund af manglende plads i arresthuse må anvende venterum og detentioner for at placere anholdte samtidig med, at arresthuset i Aabenraa er lukket?

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som bl.a. har oplyst, at politiet som følge af den midlertidige lukning af arresthuset i Aabenraa har fået en mindre stigning i arbejdsbelastningen.

 

Til belysning af den øgede arbejdsbelastning kan det oplyses, at det i 2008 i 5 tilfælde har været nødvendigt for politiet at anbringe den anholdte i venterum på politistationerne med døgnbetjening i Aabenraa og Esbjerg, idet der ikke var ledige pladser i arresthuse inden for en køreafstand, som muliggjorde, at anholdte rettidigt ville kunne afhøres og fremstilles i grundlovsforhør den efterfølgende dag.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har dog oplyst, at den midlertidige lukning af arresthuset i Aabenraa ikke samlet set giver anledning til problemer.”