Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1010 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Barbara Bertelsen

 

 


Spørgsmål nr. 1010 (Alm. Del) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Ministeren bedes kommentere artiklen "Politiet svigtede familie i chok", der blev bragt i Fyens Stiftstidende den 2/8-08, herunder oplyse, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at politiet har tid til at rykke ud til borgere, der har behov for politiets assistance?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil jeg kan henholde mig:

”Fyns Politi har bl.a. oplyst, at den kvinde, som omtales i artiklen i Fyns Stiftstidende den 2. august 2008, søndag den 27. juli 2008 kl. 04.03 telefonisk anmeldte til Fyns Politi, at hun kort før ca. kl. 03.50 havde været udsat for hærværk, idet en stor sten var kastet gennem en rude ind til køkkenet i kvindens ejendom.

Det fremgår ved aflytning af telefonsamtalen mellem kvinden og politiet, at kvinden var nervøs og rystet over episoden. Kvinden mistænkte sin tidligere kæreste for at stå bag hærværket, men mistanken kunne ikke konkretiseres nærmere udover kvindens oplysninger om, at hendes tidligere kæreste havde opsøgt hende flere gange, at han havde et polititilhold, og at han angiveligt havde været fængslet for at overtræde tilholdet.

Gerningsmanden var ikke set i forbindelse med hærværksudøvelsen, idet alle i ejendommen sov, og der kunne ikke ved anmeldelsen ses eller høres nogen i nærheden.

Vagthavende skønnede herefter, at der ikke skulle sendes en patrulje, men at der naturligvis skulle optages en anmeldelse, hvilket allerede var sket.

Fyns Politi har anført, at politiet ud fra en samlet vurdering af de foreliggende oplysninger finder, at prioriteringen af opgaven har været forsvarlig og korrekt. Politiet har ved denne vurdering lagt til grund, at gerningsmanden ikke var set i forbindelse med hærværket, at gerningsmanden ikke var på stedet ved anmeldelsen, at mistanken mod den tidligere kæreste ikke kunne konkretiseres nærmere, og at der samtidig var en række øvrige politiopgaver, som ifølge døgnrapporten var i gang i politikredsen på det pågældende tidspunkt.

Det er Rigspolitiets opfattelse, at det absolut bør have undtagelsens karakter, at der ikke sendes en patrulje til stedet i en situation som den beskrevne, herunder også for at tale med den pågældende kvinde.

Rigspolitiet har gjort Fyns Politi bekendt med denne opfattelse.”