Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1000, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 14. august 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

 Anette Arnsted

 


Spørgsmål nr. 1000 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

 

”På baggrund af artiklen ”Nordiske fartbøder røver tid fra politiet” i Århus Stiftstidende den 5/8-08 bedes ministeren oplyse omfanget af de sager, hvor dansk politi opsøger danske bilister, der er fanget i fotofælder i Norge og Sverige, med henblik på at drage disse til ansvar for overtrædelse af hastighedsgrænserne, idet både antal sager og ressourceforbrug bedes oplyst.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan henvise til svaret af 4. september 2008 på spørgsmål nr. 942 (Alm. del) fra Folketingets Trafikudvalg, hvoraf det bl.a. fremgår, at der mellem de nordiske politimyndigheder i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige er indgået en samarbejdsaftale om bl.a. udveksling af oplysninger og indfordring af bøder. Det fremgår endvidere, at politimyndighederne fra de andre nordiske lande i 2007 anmodede Danmark om retshjælp i 3033 sager, hvor en bestemt bilist ønskes identificeret ud fra et foto fra automatisk trafikkontrol. En kopi af besvarelsen vedlægges til orientering.

 

Rigspolitiet har i anledning af ovenstående spørgsmål supplerende oplyst, at Rigspolitiet ikke er i besiddelse af oplysninger om, hvor mange af de 3033 sager der hidrører fra Norge og Sverige. Rigspolitiet og politikredsene ligger heller ikke inde med nærmere opgørelser om det konkrete tidsforbrug i de enkelte sager.