<DOCUMENT_START>

Evaluering af forsøgsprojekt med parrådgivning

 

Familiestyrelsen gennemfører i perioden 2005-2008 et forsøgsprojekt, der giver forældrepar med børn i alderen 0-18 år mulighed for at arbejde med deres parforhold. Parrene kan få hjælp til at styrke den indbyrdes relation og dermed undgå skilsmisse, eller de kan få redskaber til at gøre en skilsmisse så lempelig som muligt. Målet er at skåne de børn, der kommer i klemme, når forældrene er i konflikt eller går fra hinanden. Parrådgivningsforløbet, som typisk finder sted over 5 sessioner, koster 300 kr.

 

Sammen med Rambøll Management har Familiestyrelsen netop gennemført en midtvejsevaluering af forsøgsprojektet, der er forankret i 12 forskellige projekter i hele landet. Projekterne varetages dels af offentlige, dels af private udbydere og benytter hver især forskellige metodiske indfaldsvinkler.

 

Rambøll Management har udarbejdet en rapport om evalueringen, som vedlægges til orientering. Der vedlægges desuden en pressemeddelelse om evalueringen.

 

Rapporten konkluderer blandt andet, at tilbudet om parrådgivning umiddelbart giver positive resultater i forhold til deltagerne, mens det endnu ikke er muligt at belyse langtidseffekterne af rådgivningen.

 

De positive resultater baseres dels på deltagernes egne mål for rådgivningen, dels på de overordnede mål med rådgivningen. Således er 87,8 pct. af deltagerne ”meget tilfredse” eller ”tilfredse” med det samlede udbytte. Endvidere viser de definerede effektmål for henholdsvis kvalitet i parforholdet og konfliktniveauet en positiv udvikling for deltagerne fra opstarten til afslutningen af forløbet.

 

Forsøgsprojektet om forebyggende parrådgivning indgår som en del af finanslovsaftalen for 2005, hvor der blev afsat 10 mio. kr. over perioden 2005-2008 til et geografisk udbredt forsøg med forskellige former for parrådgivning. Ved forsøgsprojektets afslutning gennemføres en endelig evaluering.

 

 

 

Lene Espersen     

/

Ole Hasselgaard