UDENRIGSMINISTERIET                                                  

 

 

 

Den 20. juni 2008   

                                                                                                                                                                

Spørgsmål i Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

nr. 95 af 21. maj 2008 til skriftlig besvarelse fra Morten Bødskov (S)                               

                                                                                      

Spørgsmål nr. 95 fra Morten Bødskov (S) til udenrigsministeren:

”Ministeren bedes fremsende en opgørelse over det samlede antal medarbejdere i 2008, der har arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier, herunder studentermedarbejdere, pressemedarbejdere, pressekonsulenter, pressechefer, kommunikationsmedarbejdere, kommunikationskonsulenter, kommunikationschefer og særlige rådgivere, fordelt på hver enkelt styrelse og institution i ministeriet samt inddelt i stillingskategori.”

 

Svar:

To forhold gør det vanskeligt at besvare nærværende spørgsmål præcist. For det første betjener Udenrigsministeriets medarbejdere såvel udenrigsministeren som udviklingsministeren. For det andet er kommunikationsarbejdet i Udenrigsministeriet i vidt omfang decentraliseret, hvilket indebærer, at alle medarbejdere – ikke kun medarbejderne i kontorerne, der fast beskæftiger sig med kommunikation – har arbejdsopgaver relateret til kommunikation, jf. også Udenrigsministeriets Kommunikationspolitik 2007 – 2009.

 

Som følge heraf dækker nedenstående opgørelse Udenrigsministeriet (ude- og hjemmetjenesten), men omfatter kun de medarbejdere i ministeriet, der som deres primære beskæftigelse løser kommunikationsopgaver, herunder opgaver vedrørende presse, ministeriets publikationer, webkommunikation, servicering af den udenlandske presse i Danmark og offentlighedsdiplomati (”Public Diplomacy”).

 

Opgjort på stillingskategorier ser tallene ud som følger:

 

Kategori

Antal medarbejdere

Chefer

6

Kultur-, presse- og informationsmedarbejdere

23

Fuldmægtige, ministerråder og bistandsråder

11

Journalister og journalistpraktikanter

10

Web-, kommunikations- og markedsføringsmedarbejdere

4

Sagsbehandlere, kontorfunktionærer og sekretærer

7

Projektansatte

4

Studentermedarbejdere

6

I alt

71 medarbejdere

 

Det bemærkes, at såvel udenrigsministerens ministersekretariatschef som udviklingsministerens presserådgiver er talt med under chefskategorien.

 

Det kan endelig oplyses, at nærværende svar indholdsmæssigt er identisk med udviklingsministerens svar på Udvalgets spørgsmål nr. 113 af 21. maj 2008.