STATSMINISTERIET

                                                                                                        Dato:  12. juni 2008

 

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 87 (alm. del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg.

 

 

 

 

Spørgsmål:

 

»Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel fra Ekstra Bladet den 7. maj 2008, redegøre for undervisningsministerens begrundelser for først efter Ekstra Bladets ansøgning om aktindsigt at efterbetale udgifter forbundet med hustruens deltagelse i rejsen til Oslo og hvad der ved de øvrige nævnte ledsagelser ikke begrunder en lignende efterbetaling af udgifter forbundet med rejseaktiviteter.«

 

 

Svar:

 

 

I den pågældende artikel redegøres der for omfanget af undervisningsministerens ægtefælles deltagelse i ministerens udlandsrejser i de seneste ca. 3 år.

 

Som jeg tidligere har redegjort for i forbindelse med min besvarelse af spørgsmål nr. S 1468 stillet af Per Clausen (EL) den 7. maj 2008, afhænger det af de nærmere omstændigheder omkring en rejse, hvorvidt og i hvilket omfang et ministerium kan betale for, at en minister medtager sin ægtefælle på en rejse.

 

Jeg vil gerne slå fast, at et ministerium kan betale for ægtefællens deltagelse i ministerens rejser, når deltagelsen kan begrundes med ministerens varetagelse af repræsentative funktioner. Dette er f.eks. tilfældet, når der foreligger en officiel invitation til ministeren med ægtefælle.

 

Jeg har noteret mig, at undervisningsministeren henviser til disse retningslinjer.

 

Jeg finder ikke, at det er min opgave at revidere undervisningsministerens vurderinger på dette punkt. Specielt ikke i tilfælde, hvor der tilsyneladende er disponeret i overensstemmelse med de gældende retningslinjer.