Dato:

23. maj 2008

Kontor:

Sekretariatskontoret

J.nr.:

2008/0106 - 18

Sagsbeh.:

hap

 

 

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 65 stillet af Folketingets Politisk - Økonomiske Udvalg til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 5. maj 2008  (PØU Alm. Del ).

Spørgsmål:

”Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i det Politisk - Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet, og ministeriet ikke afholder udgifter, der rettelig henhører til regeringspartiet – eller den enkelte ministers private udgifter

Svar:

I 2005 ændrede ministeriet registreringsstrukturen, således at det er muligt særskilt at henføre repræsentationsudgifter, der relaterer sig til ministeren personligt. Den umiddelbare kontrol med ministerens udgifter varetages af ministersekretæren, ligesom ministeriets løn- og regnskabscenter generelt sikrer, at statens regnskabsmæssige regler overholdes.

 

Ministeriets Administrationsafdeling, hvorunder løn- og regnskabscentret hører, er i øvrigt, sammen med ministersekretariatet, særdeles opmærksom på, at kun udgifter, som kan ses vedrører ministeriet, betales af ministeriet.