Klima- og Energiministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K
www.kemin.dk

Telefon  3392 2800
Telefax  3392 2801
e-post    [email protected]

Dato: 2. juni 2008     

 


 

Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 


 

Klima- og energiminister Connie Hedegaards svar på spørgsmål fra det Politisk-Økonomiske Udvalg af 5. maj 2008.

Spørgsmål:

”Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet og ministeriet ikke afholder udgifter der rettelig henhører til regeringspartiet - eller den enkelte ministers private udgifter.”

 

Svar:

Klima- og Energiministerens muligheder for at afholde udgifter er afgrænset af § 29 i finansloven. Finanslov for 2008 fastlægger følgende formål, hvortil der af departementets driftsbevilling kan anvendes midler:

”Departementet varetager sekretariatsbetjening af minister og koncernledelse samt opgaver vedrørende lovgivning, policyudvikling og koncernstyring. Departementet varetager den overordnede ledelse og styring af ministeriet. I samarbejde med ministeriets institutioner koordinerer departementet aktiviteterne indenfor hele koncernen.” (FFL08, p. 2547)

Yderligere henholder ministeriet sig til de generelle bestemmelser fastsat ved Statens Budgetvejledning 2006.

Alle ministeriets bilag godkendes i henhold til ovenstående. Det sikres, at ingen udgifter der henhører til regeringspartiet eller til ministerens private udgifter afholdes af ministeriet. Der foretages kontinuerligt en opfølgning på, hvorvidt indkomne fakturaer m.m. skal betales af ministeriet eller om de i visse tilfælde skal viderefaktureres til konkrete medarbejdere eller til ministeren. Udover denne løbende interne kontrol udøves der ekstern kontrol ved Rigsrevisionen.

 

Med venlig hilsen

 

Connie Hedegaard

 

                                                                                        /Kåre Clemmensen