Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på alm. del - spørgsmål nr. 58 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 5. maj 2008.

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Alm. del - spørgsmål nr. 58 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg den

5. maj 2008 til ministeren for videnskab, teknologi og udvikling   

 

 

 

Spørgsmål 58

 

Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet og ministeriet ikke afholder udgifter der rettelig henhører til regeringspartiet - eller den enkelte ministers private udgifter.

 

Svar

 

Videnskabsministeriet foretager altid en konkret vurdering af, om udgifter til repræsentation mv. kan henføres til ministerens/ministeriets virke og dermed bør afholdes af ministeriet. Det afgørende er således, om udgifterne dækker et formål, der falder inden for ministerområdet.  

 

Ministeriet har ikke derudover særlige procedurer, idet ministeriet dog allerede i september 2005 for at kunne løfte sin dokumentationsforpligtelse på mere overskuelig vis ændrede sin bogføringspraksis for så vidt angår ministerrelaterede udgiftsbilag. Det betyder, at bilagene nu bogføres på en separat konto.