Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MSO/ J.nr. 2008-4657

Folketingets Politisk-Økonomisk Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 1. juli 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 5. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 53 (PØU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 53:

 

”Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet og ministeriet ikke afholder udgifter der rettelig henhører til regeringspartiet – eller den enkelte ministers private forbrug.”

 

 

Svar:

 

Velfærdsministeriet skal alene afholde udgifter, der er ministeriet ved­kom­men­de. Velfærdsministeriet procedurer for håndtering af regninger og ud­giftsbilag er tilrettelagt for bedst muligt at understøtte dette. Procedurerne er beskrevet i ministeriets regnskabsinstruks, der er udarbejdet i overens­stem­melse med Finansministeriets bekendtgørelse nr. 1693 af 19. december 2006 for hånd­tering af udgiftsbilag.

 

Det kontrolleres iht. procedurerne i regnskabsinstruksen løbende, at afholdte udgifter vedrører ministeriet og er konteret korrekt med henblik på at sikre, at der alene afholdes udgifter som er ministeriet vedkommende.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Lars M. Christiansen