Til

Folketinget – Det Politisk-Økonomiske Udvalg

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 55 af 5. maj 2008.

(Alm. del).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                           /Jens Madsen

                        


Spørgsmål:

Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet og ministeriet ikke afholder udgifter der rettelig henhører til regeringspartiet - eller den enkelte ministers private udgifter.

 

Svar:

Skatteministeriets procedurer ifm. udgifter afholdt af ministeren er :

Når Regnskabssektionen modtager en regning enten direkte af ministeren eller fra leverandøren udbeder regnskabssektionen sig en bilagsforklaring hvor af anledning og deltagere skal fremgå, samt en formel godkendelse af beløbsstørrelsen på regningen. Denne procedure vedr. ministerens afholdte udgifter er nøjagtig den samme som alle andre medarbejdere i ministeriet skal efterleve før afholdte udgifter kan godkendes af ministeriet.

Efterfølgende når regnskabssektionen har modtaget bilagsforklaring og godkendelse af beløbsstørrelse, godkendes den afholdte udgift endeligt af nærmeste chef.

Derfor skal alle afholdte udgifter i Skatteministeriet gå gennem hænderne på mindst to forskellige medarbejdere, det vil sige: Regnskabssektionen og en chef.

Ifm. udgifter afholdt af ministeren skal regningerne ikke via en chef inden betalingen. Skatteministeriet har i stedet indført en ekstra procedure for at sikre at alle udgifter afholdt af ministeren ikke afholdes på et urigtigt grundlag.

Derfor gennemgår en medarbejder fra Skatteministeriets Ledelsessekretariat ministerens regninger og afstemmer med møder, arrangementer og lign. ministeren har deltaget i, samt anfører anledning og deltagere på inden regninger sendes til regnskabssektionen til betaling.

Denne ekstra procedure skal sikre at udgifter, der ikke vedrører Skatteministeriet ikke afholdes af Skatteministeriet.