Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 53, som Det Politisk-Økonomiske Udvalg har stillet til justitsministeren den 5. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

John Vestergaard


Spørgsmål nr. <DOCUMENT_START> 53 fra Det Politisk-Økonomiske Udvalg (Alm. del):

 

”Som opfølgning på statsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål C og D i Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 30. april 2008 bedes der redegjort for, hvilke initiativer de enkelte ministre i regeringen har taget for at sikre sig, at det kun er de udgifter, der vedkommer det enkelte ministerium, der afholdes af ministeriet og ministeriet ikke afholder udgifter der rettelig henhører til regeringspartiet – eller den enkelte ministers private udgifter.”

 

Svar:

Justitsministeriets procedurer for håndtering af udgiftsbilag følger Finansministeriets retningslinier, der blandt andet er beskrevet i Finansministeriets bekendtgørelse nr. 1693 om statens regnskabsvæsen af 19. december 2006. Retningslinierne er uddybet i Justitsministeriets regnskabsinstruks.

 

Som led heri sker der inden betaling af fakturaer og andre udbetalingsanmodninger en vurdering af, om bilagene synes rimelige under hensyn til Finansministeriets og Justitsministeriets retningslinier. Kontrollen udføres af personale i Justitsministeriets administrationsafdeling. Udgifter, der vurderes ikke at være relevante for Justitsministeriet, afvises.

 

Endelig foretages en månedlig kontrol og analyse af afholdte udgifter, herunder vurderes det, om udgifterne synes rimelige, og at bilagene i øvrigt er konteret korrekt.