Kirkeministeriet
Frederiksholms Kanal 21
Postboks 2123
1015 København K
www.km.dk

Telefon  3392 3390
Telefax  3392 3913
e-post    [email protected]

Dokument nr. 389901

Dato: 4. december 2008

 

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 


 


Det Politisk-Økonomiske Udvalg har ved brev af 13. oktober 2008 (PØU alm. del - spørgsmål 325) bedt om min besvarelse af spørgsmål:

”I forlængelse af ministerens svar på, og kirkeministerens bidrag hertil, PØU alm. del spørgsmål 315, vil ministeren da orientere udvalget om, hvilken konklusion, Kirkeministeriet kommer frem til i forbindelse med effektivisering af arbejdsopgaver i regionerne, der burde overflødiggøre forældrenes fødselsanmeldelse og dermed fjerne årsagen for oplevelsen af forskelsbehandling?”

Svar:

I Ministerens for Ligestillings besvarelse af spørgsmål 315 stod blandet andet:

"I forbindelsen med udviklingen af digitale løsninger til civilregistreringen, som findes på www.personregistrering.dk, har Kirkeministeriet udviklet en løsning, der muliggør, at jordemoderen (hospitalet) digitalt kan sende sin fødselsindberetning til personregisteret. Denne løsning implementeres for tiden af nogle hospitaler i Region Syddanmark.

Det undersøges i forbindelse hermed, om en elektronisk indberetning fra jordemoder/hospital helt kan overflødiggøre forældrenes fødselsanmeldelse og således helt fjerne årsagen for oplevelsen af forskelsbehandling. Af hensyn til en effektivisering af arbejdsopgaverne, overvejes det hvordan løsningen kan gøres obligatorisk for hospitalerne at anvende.”

Kirkeministeriet er i øjeblikket, sammen med CPR-Kontoret, i færd med at gennemgå det samlede systemkompleks bestående af CPR- og Personregistret. Formålet hermed er at igangsætte en teknologisk modernisering af systemerne og herunder at samordne arbejdsgange og systemernes forretningslogik. Arbejdet forventes afsluttet i januar 2009.

På baggrund af denne gennemgang, forventer jeg at fremsætte lovforslag om ændringer, der vil afskaffe arbejdsgange, der er overflødiggjort med indførelse af den elektroniske registrering henholdsvis forslag, der indgår i den budgetanalyse, der i regi af Finansministeriet, handler om at indføre digital indberetning hvor det er muligt.

Afskaffelse af forældrenes fødselsanmeldelse, via en digitalisering af jordemoderens fødselsindberetning, forventes at indgå i disse forslag.

 

Birte Rønn Hornbech

                                                                                   

                                                                                           /Torben Stærgaard