Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

KFI/ J.nr. 2008-1213

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 3. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 1. oktober 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 324 (PØU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 324:

 

”Hvordan definerer ministeren et realistisk succeskriterium i forhold til det opsøgende arbejde til kvinder i prostitution?”

 

 

Svar:

Som beskrevet i mit svar til spørgsmål nr. 322 (PØU Alm. del.) varetager Kompetencecenter Prostitution det opsøgende arbejde i forhold til prostituerede i Danmark. Jeg vil derfor tage udgangspunkt i et realistisk succeskriterium for Kompetencecenterets opsøgende arbejde.

 

Et realistisk succeskriterium for Kompetencecenterets opsøgende arbejde er, at gøre centerets tilbud bredt og alment kendt i flest mulige forskellige prostitutionsmiljøer.

 

Målet med den opsøgende indsats er at give flest mulige prostituerede kendskab til deres rettigheder og deres mulighed for anonym rådgivning, støtte og kontakt. Støtten og rådgivningen kan både gives i forholdt til deres aktuelle situation i prostitution og i forhold til et eventuelt ønske om prostitutionsophør.

 

Målet er at gøre Kompetencecenter Prostitution til et alment kendt tilbud, hvor de prostituerede altid kan gå hen, og hvor de trygt og anonymt kan få støtte til de mange komplekse problemstillinger, der er forbundet med deres liv som prostituerede og deres eventuelle ønske om forandring.

 

Kompetencecenter Prostitution varetager også andre vigtige opgaver, der understøtter det opsøgende arbejde og dets målsætninger. Kompetencecenteret underviser og rådgiver relevante institutioner, der beskæftiger sig med prostitutionstruede unge, for at ruste disse til at identificere prostitutionslignende adfærd blandt unge og være behjælpelige med at udvikle metoder til at støtte disse unge bedst muligt. Målet er at forebygge, at de unge kommer ud i prostitution.

 

Kompetencecenter Prostitution tilbyder også brobygningsforløb (rådgivning af kommuner og andre) og undervisningsforløb, der sigter om at øge normalsystemets kendskab til Kompetencecenter Prostitution som en uvildig rådgivende instans med en særlig viden om prostitution i forhold til såvel professionelle som prostituerede. Målet er at skabe et kendskab og en indsigt i prostitution, der giver mulighed for tilrettelæggelse af det bedst mulige tilbud til den enkelte prostituerede og prostituerede generelt indenfor de givne rammer.

 

Det er følgelig et succeskriterium at blive benyttet mest muligt som brobyggere og at få mulighed for at undervise flest mulige kommuner og andre relevante institutioner. (som for eksempel de sociale højskoler, de kommunale udsatteråd, lægeforenings medlemmer osv. )       

 

Det skal slutteligt nævnes, at Kompetencecenter Prostitutions indsatser er i gang med at blive evalueret. Evalueringsrapporten vil foreligge i december 2008.  

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul