Minister for Ligestilling

Velfærdsministeriet

Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 7226 9780

Fax. 7226 9780

E-mail [email protected]

 

IRJ/ J.nr. 2008-6211

Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg

 

 

 

Dato: 25. september 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske udvalgs brev af 27. august 2008 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 318 (PØU Alm. del).

­

 

Spørgsmål nr. 318:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 27. august 2008 fra Trine K. Christiansen vedrørende ligestilling under barsel, jf. PØU alm del - bilag 143.”

 

 

Svar:

Området vedrørende lovgivning uddannelser på handelsskoler hører under undervisningsministerens ressort, hvorfor jeg har anmodet ham om en udtalelse vedrørende spørgsmålet. Det fremgår af udtalelsen herfra, at:

 

”Uddannelser udvikles i takt med blandt andet efterspørgselsbehovet på arbejdsmarkedet. I den sammenhæng vil der løbende være behov for at ændre i eksisterende studieforløb i relation til struktur og fagligt indhold. Institutionerne gives almindeligvis adgang til at tilrettelægge hensigtsmæssige overgange fra eksisterende studieordninger til nye studieordninger, således at en studerende, der er begyndt uddannelsen efter en gældende studieordning, kan videreføre sit uddannelsesforløb efter en ny studieordning. Ved større uddannelsesreformer og ved længere tids orlov kan det dog ikke undgås, at overgang fra en eksisterende uddannelsesordning til en ny uddannelsesordning medfører behov for supplerende læsning. I sådanne tilfælde vil behovet for supplerende læsning omfatte alle, der i en mellemliggende periode har haft orlov – og således også studerende på barselsorlov.”

 

Jeg kan henholde mig til Undervisningsministeriets svar.

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

/ Vibeke Abel