Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MAS/ J.nr. 2008-6123

Folketingets Politisk-økonomiske udvalg

 

 

 

 

Dato: 11. september 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 15. august følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 313 (PØU Alm. del). Stillet efter ønske fra Pernille Vigsø Bagge (SF).

 

­

 

Spørgsmål nr. 313:

 

”I sin omtale af kampagnen benævner ministeren kvinder og mænd som "luder" og i den forbindelse ønskes oplyst, om ministeren finder det acceptabelt at benytte denne gammeldags og nedladende benævnelse af personer i prostitution?"

 

Svar:

Der er i udformningen af kampagnen rettet særlig opmærksomhed imod, at det ikke er forbudt at købe seksuelle ydelser af personer over 18 år, og at prostituerede ikke skal nedgøres. Det har på ingen måde været hensigten at virke nedladende i ordvalg eller i kampagnens budskaber. Tværtimod mener jeg, at vi skal støtte op om at give prostituerede mulighed for at vælge en anden levevej.

 

Det er derfor positivt, at regeringen i 2005 udarbejdede handleplanen ”Et andet liv” og dermed tog initiativ til en helhedsorienteret indsats mod prostitution. Sammen med satspuljepartierne blev der afsat 45 mio. kr. til en sammenhængende indsats, som skal give prostituerede i Danmark en mulighed for at vælge ”et andet liv”. Indsatsen dækker blandt andet over en massiv opsøgende indsats, telefonrådgivning, psykologhjælp, efteruddannelse af personale, der arbejder med udsatte unge, som er i fare for at vælge livet som prostitueret – samt rådgivning og vejledning i kommuner. Endelig er der afsat midler til at få en sammenhængende viden om området om hvilke tendenser, der gør sig gældende i miljøet.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen