Minister for Ligestilling

Velfærdsministeriet

Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 7226 9780

Fax. 7226 9780

E-mail [email protected]

 

ATB/ J.nr. 2008-2558

Folketingets Politisk-Økonomiske udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 14. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske udvalgs brev af 15. april 2008 følger hermed minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 31 (PØU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 31:

 

”Hvor mange af de danske kommuner har udarbejdet en egentlig ligestillingspolitik?”

 

 

Svar:

 

I november 2007 indberettede alle kommuner, i lighed med regionerne og en række statslige organisationer, ligestillingsredegørelser.

 

I ligestillingsredegørelserne fra 2007 er der sat særligt fokus på politik, strategi og målsætninger for ligestilling i det offentlige – ikke kun i forhold til personalespørgsmål, men også i forhold til de ydelser, som det offentlige leverer. Denne nyorientering er et element i et stadigt stærkere fokus på resultaterne af blandt andre kommunernes ligestillingsindsats, ligesom redegørelserne i højere grad end tidligere har haft et fremadrettet perspektiv.

 

Af kommunernes ligestillingsredegørelser fremgår det, at 51 kommuner eller ca. 52 pct. har en ligestillingspolitik eller ligestillingspolitiske målsætninger eller en ligestillingspolitik under udvikling på serviceområder. For nogle af kommunernes besvarelser gælder det dog, at de ligestillingspolitiske målsætninger udelukkende gælder det personalepolitiske område.

 

79 kommuner, svarende til 81 pct., angiver at de har en ligestillingspolitik eller ligestillingspolitiske målsætninger indarbejdet i personalepolitikken eller at en ligestillingspolitik er under udvikling.

 

I 2009 indberetter kommunerne igen ligestillingsredegørelser. Her vil kommunerne få mulighed for at afrapportere om indsatsen og resultaterne af samme.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

 

/Mette Seneca Kløve