Folketingets Uddannelsesudvalg

 

 

Svar på spørgsmål nr. 284 (Alm. del):

I brev af 20. juni 2008 har Politisk-Økonomisk Udvalg stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål nr. 284:

"Ministeren bedes oversende ministeriets oplysninger om:

 

1. I hvor mange tilfælde tidligere undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) har været ledsaget af ægtefælle eller samlever på indenlandske og udenlandske rejser

2. Formålet med rejsen og begrundelsen for ledsagerens deltagelse

3. Hvem der i hvert enkelt tilfælde har afholdt udgifterne forbundet med ledsagerens deltagelse."

 

Svar:

Besvarelse af spørgsmålet kræver en manuel gennemgang af udgiftsbilag for den periode, hvori Ulla Tørnæs var undervisningsminister, og Undervisningsministeriet har gennemgået de i ministeriet beroende bilag. Udgiftsbilag ældre end fem år er ikke længere i ministeriets besiddelse, idet de er sendt til opbevaring i Rigsarkivet. Ministeriet har således alene gennemgået bilag for 2003 til og med februar 2005.

 

Daværende undervisningsminister Ulla Tørnæs’ ægtefælle er ikke påført nogen rejseudgiftsbilag for perioden 2003 til og med februar 2005. Undervisningsministeriet har således ikke i den angivne periode betalt for rejseudgifter for daværende undervisningsminister Ulla Tørnæs’ ægtefælle hverken med hensyn til udenlandsrejser eller hotelovernatninger eller transport med fly, tog eller taxakørsel i Danmark.

 

Jeg skal i øvrigt henvise til min besvarelse den 22. maj 2008 af udvalgets spørgsmål nr. 71 (Alm. del), hvoraf det fremgår bl.a., at en gennemgang af rejseudgiftsbilag for 2003 til og med februar 2005 viser, at Undervisningsministeriet ikke har betalt for udgifter i forbindelse med udlandsrejser for daværende undervisningsminister Ulla Tørnæs’ ægtefælle.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder