STATSMINISTERIET

                                                                                                        Dato:  22/4 2008

 

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 27 (PØU alm. del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 8. april 2008.

 

 

 

 

Spørgsmål:

 

»Var nogle af regeringens ministre i VL-gruppe med ansatte hos A.P. Møller-Mærsk, da aftalen for de næste 40 år om udnyttelse af ressourcerne i Nordsøen blev indgået?«

 

 

Svar:

 

Med aftalen for de næste 40 år om udnyttelse af ressourcerne i Nordsøen går jeg ud fra, at udvalget henviser til aftale af 29. september 2003 mellem økonomi- og erhvervsministeren og bevillingshaverne i henhold til eneretsbevilling af 8. juli 1962 til efterforskning og indvinding af kulbrinter i Danmarks undergrund.

 

Som det fremgår af Regeringsgrundlaget »Nye mål« fra februar 2005 ønsker regeringen at skabe størst mulig åbenhed omkring ministres personlige økonomiske interesser mv., og regeringen besluttede i februar 2005, at regeringens medlemmer skulle udfylde et oplysningsskema herom med henblik på offentliggørelse. Oplysningsskemaerne, der er tilgængelige på Statsministeriets hjemmeside www.stm.dk, indeholder bl.a. oplysninger om aktuelle medlemskaber af frivillige foreninger, interesseorganisationer, VL-grupper og lignende.

 

Statsministeriet er ikke i besiddelse af oplysninger om ministrenes medlemskaber af frivillige foreninger, interesseorganisationer, VL-grupper og lignende fra før februar 2005. Det er derfor ikke muligt at give de i spørgsmålet ønskede oplysninger.