Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på alm. del - spørgsmål nr. 265 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 16. juni 2008.

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Alm. del - spørgsmål nr. 265 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg den 16. juni 2008 til ministeren for videnskab, teknologi og udvikling   

 

 

Spørgsmål 265

 

Under henvisning til PØU alm. del - bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstres ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.

 

Svar

 

Som det fremgår af bilag 114, var min kontaktperson i forbindelse med valgkampen i 2007 min kommunikationschef, Niels Hovmand.

 

Den pågældende er ansat som særlig rådgiver og dermed på de vilkår, som gælder for den type ansættelser, jf. betænkning nr. 1443/2004 om embedsmænds rådgivning og bistand. Det arbejde, der måtte være blevet udført i forbindelse med valgkampen, falder efter min opfattelse inden for rammerne heraf.

 

Det kan omkring den korrespondance, der i spørgsmålet ønskes udleveret, oplyses, at materialet efter Videnskabsministeriets opfattelse ikke vil være omfattet af offentlighedslovens regler.

 

Hvis et sådant materiale måtte være modtaget eller udarbejdet af den særlige rådgiver i Videnskabsministeriet, ønsker jeg af principielle grunde ikke at udlevere materialet til Folketinget.

 

Jeg henviser uddybende til statsministerens besvarelse af lignende spørgsmål nr. 176 og 260, stillet af samme udvalg henholdsvis den 13. juni og 16. juni 2008.

 

 

  Â