Folketingets

Politisk-Økonomiske Udvalg

 

København, den 1. juli 2008

Sagsnr.: 12479

 

 

 

 

 

 

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg har i skrivelse af den 16. maj 2008 anmodet om min besvarelse af følgende:

 

  

Spørgsmål  nr. 264:

 

”Under henvisning til PØU alm. del - bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/ Venstres ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

Svar:

 

For så vidt angår Venstres ministres valgkampagne i 2007 var Christopher Arzrouni ministerens kontaktperson.

Christopher Arzrouni blev ansat i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, departementet som særlig rådgiver fra den 19. september 2007.

I overensstemmelse med ansættelseskontrakten for særlige rådgivere ophørte Christopher Arzrounis ansættelse ved udskrivelse af valget den 24. oktober 2007, og Christopher Arzrouni blev i henhold til ansættelseskontrakten som særlig rådgiver fritstillet. Efter udskrivelsen af valget og i perioden op til valget udførte Christopher Arzrouni ikke arbejde for ministeriet.

For så vidt angår spørgsmålet om, hvilket arbejde kontaktpersonen udførte og den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til valgkampsforberedelse og aktiviteter, henvises til Statsministeriets besvarelse af spørgsmål 176 (alm. Del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

                                                                                                             / Lis Kristina Frank