J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 2008-080-0006
Dato :  11. august 2008

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 262 af 16. juni 2008, stillet af Morten Bødskov (S).

(Alm. del).

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Helle Vibeke Carstensen


Spørgsmål 262:

Under henvisning til PØU alm. del – bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstres ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.

 

 

Svar:

Det kan oplyses, at særlig rådgiver Peter Høyer´s ansættelse ophørte ved udskrivelse af valget den 24. oktober 2007 og med 6 måneders varsel til udgangen af april måned 2008 og samtidig hermed, blev han fritstillet med løn. Peter Høyer genindtrådte i stillingen efter valget, den 14. november 2007. I forbindelse med fritstillingen blev mobiltelefon, adgangskort og adgang til ministeriets netværk og e-post-system inddraget.

 

Det er oplyst fra Peter Høyer, at det anførte telefonnummer i bilag 114, er hans ægtefælles telefonnummer.

 

I forhold til besvarelse af spørgsmålet om korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til valgperioden, henvises der til besvarelsen af spørgsmål 186. I forhold til korrespondance under valgperioden, har der naturligt ikke været en sådan, da der ikke har været adgang til ministeriets netværk m.v.