STATSMINISTERIET

                                                                                                        Dato:  27. juni 2008

 

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 260 (alm. del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg efter ønske fra Morten Bødskov.

 

 

 

 

Spørgsmål:

 

”Under henvisning til PØU alm. del – bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstres ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for de daværende trafikminister og familie- og forbrugerministers anførte kontaktpersoners daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af de anførte kontkatperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

Svar:

Statsministeriet har indhentet følgende udtalelse fra Transportministeriet om den for den daværende trafikminister anførte kontaktperson i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005:

 

”Ifølge bilag 114 fremgår det, at daværende trafikminister Flemming Hansen havde Dan Arnlev Jørgensen som kampagneleder under valgkampen i 2005. Dan Arnlev Jørgensen var ikke ansat i det daværende Trafikministeriet, og ministeriet er derfor ikke bekendt med arbejdsforhold mv.

 

Transportministeriet har ikke i journalsystemet fundet korrespondance mellem ministeriet og Dan Arnlev Jørgensen under valgkampen i 2005.”

 

Statsministeriet har endvidere indhentet følgende udtalelse fra Fødevareministeriet om den for den daværende familie- og forbrugerministeren anførte kontaktperson i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005:

 

”Efter det for Fødevareministeriet oplyste, har Mette Hovmand i perioden 1. januar 2005 til 31. marts 2007 været ansat i Familie- og Forbrugerministeriet som pressechef på almindelige embedsmandsvilkår. Efter det for Fødevareministeriet oplyste, har Mette Hovmands opgaveløsning været inden for rammerne af gældende regler for embedsmænd i forbindelse med udskrivelse af valg. Fødevareministeriet har via søgning i den historiske base for journalsystemet for det daværende Ministerium for Familie- og Forbrugeranliggender for perioden fra valgudskrivelsen den 18. januar 2005 til valgafholdelsen den 8. februar 2005 ikke kunnet finde dokumenter af den i spørgsmålet omhandlede karakter.”

 

Jeg kan i øvrigt henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. 176 (alm. del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg.