(PØU alm. del spørgsmål 259)

 

 

 

Spørgsmål 259:

Under henvisning til PØU alm. del – bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstres ministres valgkamp i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.

Svar:

Det fremgår af bilag 114, at Jacob Winther var min kontaktperson i forbindelse med valgkampen i 2007. Jacob Winther er ansat af Forsvarsministeriet som særlig rådgiver, jf. retningslinjerne i Finansministeriets betænkning 1354, men var under valgkampen fritaget for daglig tjeneste i Forsvarsministeriet. Jacob Winther var under valgkampen ansat af partiet Venstre og udførte journalistiske støtteopgaver for partiet. Jeg kan oplyse, at Jacob Winther i den egenskab fungerede som koordinerende bindeled mellem journalister og undertegnede enkelte gange. 

 

Da Jacob Winther således under valgkampen var ansat af partiet Venstre, har jeg ikke mulighed for at udlevere den korrespondance, han måtte have haft.

 

I relation til den korrespondance, som Jacob Winther måtte have op til valgkampen, skal jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål nr. 200 (alm. del) stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg.

 

Â