Folketingets Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

 

 

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 16. juni 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 258 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 258:

”Under henvisning til PØU alm. del – bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstres ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

 

Svar:

Med hensyn til spørgsmålet om ansættelsesforholdene for kontaktpersonen, kan jeg oplyse, at ansættelsen af den særlige rådgivers sker efter de retningslinjer, der er angivet i betænkning nr. 1354 fra maj 1998, afgivet af Udvalget om Forholdet mellem Minister og Embedsmænd. Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til overenskomsten for akademikere i staten.

 

Jeg har i et tidligere svar til Folketinget, jf. svar på spørgsmål S 5539 fra juni 2006, forklaret at ministeriets særlige rådgiver varetager følgende funktioner:

 

-          Dagligt ansvar for ministeriets eksterne kommunikation

-          RÃ¥dgiver ministeren og ministeriets ansatte i spørgsmÃ¥l om politisk kommunikation og pressehÃ¥ndtering

-          Politisk rÃ¥dgivning

-          Løser opgaver i relation til ministerens parti.

 

Spørgsmålet om oversendelse af korrespondance giver, lige som spm. 182 stillet af PØU den 13. juni 2008, anledning til overvejelser af principiel karakter. Jeg vil snarest muligt vende tilbage med et endeligt svar.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen