Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 253 (Alm. del), som Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg har stillet til justitsministeren den 16. juni 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

  John Vestergaard

 


Spørgsmål nr. 183 fra Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg (Alm. del):

 

”Under henvisning til PØU alm. del – bilag 114 vedrørende oversigt over pressekontakt i forbindelse med de Konservative ministres valgkamp i 2005/Venstre ministres valgkampagne i 2007, bedes ministeren redegøre for ministerens kontaktpersons daværende ansættelsesforhold og hvilket arbejde, der skulle udføres af den anførte kontaktperson. I den forbindelse bedes oversendt den korrespondance, som den enkelte kontaktperson havde i perioden op til og under valgperioden, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

 

Svar:

 

Kommunikationschef Morten Langager (ministerens kontaktperson) er ansat i 2001 efter de dagældende retningslinier for særlige rådgivere, der er angivet i betænkning nr. 1354 fra maj 1998 fra Udvalget om forholdet mellem minister og embedsmænd.

 

Han blev ved brev af 18. januar 2005 fritaget for arbejde i valgkampperi-oden i overensstemmelse med retningslinierne i Finansministeriets brev af 10. december 2004 til ministeriernes departementschefer.

 

Fritagelsen skete med løn, og den indebar, at Morten Langager skulle forlade arbejdspladsen i Justitsministeriet, at han ikke under valgkampen havde sin daglige gang i ministeriet, samt at han ikke havde adgang til ministeriets netværk, e-post-system mv.

 

For så vidt angår kontaktpersonens korrespondance i tiden op til og under valgperioden om de forhold, der er nævnt i det foreliggende spørgsmål, kan jeg henvise til min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 183 (Alm. del) fra Det Politisk-Økonomiske Udvalg.