Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på alm. del - spørgsmål nr. 216 og 217 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg, af ikkemedlem af udvalget (MFU), den 13. juni 2008. 

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Alm. del - spørgsmål nr. 216 og 217 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg, af ikkemedlem af udvalget, den 13. juni 2008 til ministeren for videnskab, teknologi og udvikling

 

 

Spørgsmål 216

 

I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 153 bedes ministeren oplyse, om ministeren nogensinde selv har anvendt ministerbilen til private formål.  

 

Svar

 

Jeg henviser til finansministerens besvarelse af enslydende spørgsmål nr. 204, stillet af samme udvalg den 13. juni 2008.

 

Jeg vil gerne generelt tilføje, at en ministerbil efter min opfattelse udgør en slags ”rullende arbejdsplads”. Jeg bruger fx køretiden til at gennemlæse sager, føre fortrolige telefonsamtaler mv.

 

Jeg opfatter det som en helt naturlig måde at organisere sig på i betragtning af, hvordan en typisk arbejdsdag ser ud for en minister. Det indgår naturligvis i vurderingen af, hvordan ministerbilen bruges.    

 

Spørgsmål 217

 

I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 153 bedes ministeren oplyse om svaret skal forstås sådant, at ministeren indimellem benytter ministerbilen til private formål, men ikke har noteret ned hvor ofte dette er sket. 

 

Svar

 

Jeg henviser til finansministerens besvarelse af enslydende spørgsmål nr. 205, stillet af samme udvalg den 13. juni 2008.