(PØU alm. del spørgsmål 200)

 

 

 

Spørgsmål 200:

For perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænd breve- og email-korspondance, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.

Svar:

Jeg skal indledningsvis understrege, at det er en meget begrænset del af min særlige rådgivers arbejdstid, som anvendes til partiarbejde.

 

I det omfang min særlige rådgiver har modtaget eller udarbejdet materiale vedrørende forberedelse af valgkampen i 2007, ønsker jeg af principielle grunde ikke at udlevere materialet til Folketinget. Et medlem af regeringen bør i denne henseende være stillet på samme måde som andre politikere og dermed være berettiget til ikke at udlevere materiale, der vedrører forberedelse af en valgkamp.

 

Det er Forsvarsministeriets vurdering, at det materiale, som en særlig rådgiver måtte have modtaget eller udarbejdet i forbindelse med forberedelsen af en valgkamp, ikke er omfattet af offentlighedslovens regler om aktindsigt. Forsvarsministeriet lægger i den forbindelse vægt på, at offentlighedsloven er afgrænset til at omfatte oplysninger inden for den offentlige forvaltning, der er undergivet administrativ sagsbehandling, og at materiale, der vedrører forberedelse af en valgkamp, i den forbindelse må anses for at vedrøre forhold, der er uden den nødvendige sammenhæng med sagsopgaver i ministeriet.

 

Jeg kan oplyse, at jeg i overensstemmelse med gældende retningslinjer for embedsmænds rådgivning og bistand ikke har modtaget rådgivning eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd i ministeriet vedrørende forberedelse af valgkampen. 

 

 

 

Â