Folketingets

Politisk-Økonomiske Udvalg

 

København, den 14. juli 2008

Sagsnr.: 12637

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg har den 8. juli 2008 anmodet om min besvarelse af følgende:

 

 

 

  

Spørgsmål  nr. 195:

 

”For perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænd breve- og email-korrespondance, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

Svar:

 

Alexander Buchvald var ansat som særlig rådgiver fra den 20. februar 2007 og blev i forbindelse med udnævnelse af ny minister fritstillet den 12. september 2007.

Den 19. september 2007 blev Christopher Arzrouni ansat i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, departementet som særlig rådgiver.

For så vidt angår Christopher Arzrouni henvises særskilt til Fødevareministeriets besvarelse af Politisk-Økonomisk Udvalgs spørgsmål nr. 264.

For så vidt angår spørgsmålet vedr. ministerens særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænd henvises i det hele taget til Statsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 176 (alm. del) af den 27. juni 2008.

Jeg kan oplyse, at jeg i overensstemmelse med det anførte ikke har modtaget rådgivning eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd i ministeriet vedrørende forberedelse af valgkampen.

 

 

 

Jeg er endvidere ikke bekendt med, at tidligere fødevareminister Hans Christian Schmidt

har modtaget rådgivning eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd i ministeriet vedrørende forberedelse af valgkampen.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

 

                                                                                                             / Lis Kristina Frank