Dato:

1. juli 2008

Kontor:

Sekr. kt.

J.nr.:

2008/0106-22

Sagsbeh.:

rmf

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 192 stillet af Folketingets Politisk – Økonomiske udvalg til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 13. juni 2008 (PØU alm. del).

 
Spørgsmål:
”For perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænds brev- og email-korrespondance, der vedrører forberedelse af folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

Svar:
Jeg er bekendt med, at statsministeren den 27. juni 2008 har afgivet svar på samme spørgsmål (spørgsmål nr. 176, alm. del). For så vidt angår den del, som vedrører den særlige rådgiver, kan jeg tilslutte mig statsministerens svar.

For så vidt angår almindeligt ansatte embedsmænd er jeg også enig i, at de – i modsætning til særlige rådgivere – er undergivet princippet om partipolitisk neutralitet. Bl.a. dette forhold indebærer, at det almindelige embedsværk ikke bør yde rådgivning og bistand i relation til ministerens personlige valgkamp, jf. betænkning 1443/2004, side 161 f.

Integrationsministeriet har meddelt mig, at den tidligere integrationsminister i overensstemmelse med det ovenfor anførte ikke har modtaget rådgivning eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd i ministeriet vedrørende forberedelse af valgkampen i 2007. Der foreligger følgelig ikke korrespondance af den karakter, som efterspørges i spørgsmålet.