Dato:            17. juli 2008

Kontor:        Sekretariatet

J.nr.:              2008-0399-219

Sagsbeh.:     KRL

Fil-navn:      Besvarelse af spm 189

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 189 (Alm. del), som Det Politisk-Økonomiske Udvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 13. juni 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S)

 

Spørgsmål 189:

"For perioden 1.maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænds breve og e-mail-korrespondance, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelse og aktiviteter."

 

 

Svar:

Der var ikke i perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ansat nogen særlig rådgiver i det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium.

For så vidt angår ministeriets almindeligt ansatte embedsmænd har disse efter det for mig oplyste i overensstemmelse med retningslinjerne i betænkning nr. 1443 ikke ydet den daværende indenrigs- og sundhedsminister rådgivning og bistand vedrørende forberedelse af valgkampen.

Korrespondance vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets særlige opgaver i relation til den praktiske afvikling af folketingsvalget er ikke medtaget i denne besvarelse.