J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: jJ.nr. 2008-080-0007
Dato : 11. august 2008

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 186 af 13. juni 2008, stillet af Morten Bødskov (S).

(Alm. del).

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Helle Vibeke Carstensen


Spørgsmål 186:

”For perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådigvere og andre ansatte embedsmænd breve- og email- korrespondance, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydere til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

Svar:

Skatteministeriet kan henholde sig til Statsministeriet svar af spørgsmål nr. 176 (alm. del), vedrørende den særlige rådgiver.

 

For så vidt angår almindeligt ansatte embedsmænd skal det bemærkes, at de – i modsætning til den særlige rådgiver – er undergivet princippet om partipolitisk neutralitet. Blandt andet dette forhold indebærer, at det almindelige embedsværk ikke bør yde rådgivning og bistand i relation til forberedelse af ministerens personlige valgkamp, jf. betænkning nr. 1443/2004 om embedsmænds rådgivning og bistand, siden 161 f.

 

Jeg kan oplyse, at jeg i overensstemmelse med det anførte ikke har modtaget rådgivning og/eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd i ministeriet vedrørende forberedelse af valgkampen.

 

Â